Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA)

Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA)

2016-ųjų žiemą šviečiantis žvakučių takas, nusidriekęs nuo Katedros aikštės iki pat Seimo rūmų kvietė visus prisijungti prie socialinės akcijos „Pasitikrink = gyvenk!”. Akcija organizavome kartu su Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA), siekdami informuoti visuomenę apie vėžio prevencijos svarbą.

Kiekviena uždegta žvakutė reiškė vėžio pasiglemžtą gyvybę – iš viso prospekte jų sužibo 8000. „Būtina skatinti visuomenę labiau rūpintis savo sveikata tiek šiandien, tiek žvelgiant į ateitį“ teigė akciją inicijavusios Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos (LGDĮA) prezidentas (Artūras Bakšinskas). Jam antrino ir prie akcijos prisidėjęs kadenciją baigęs Lietuvos Respublikos Prezidentas V. Adamkus, kuris įžiebė ne tik žvakės, bet ir vilties liepsnelę, skatindamas sergančius nepasiduoti.

Gausus būrys savanorių, atsidėkodamas už dalyvavimą akcijoje, įteikė visiems dalyviams specialiai akcijai išleistą atviruką – simbolinį priminimą kiekvienam skirti daugiau dėmesio savo sveikatai.

Išsami informacija apie projektą straipsnyje Sostinės Gedimino prospekte sužibo 8000 žvakučių mirusiesiems nuo vėžio atminti